Och så var det där med tyskan…

Ja, det var det där med tyskan med ja… Tyska är verkligen inte min starka sida, så som tur funkar det rätt bra att prata engelska. Men kan i alla fall beställa mat på tyska nu, framsteg. Men måste säga att min tyska förståelse har blivit bättre bara under dessa dar, jag hänger med rätt ok när folk snackar tyska. Och säger något på tyska till mig, förstår jag för det mesta. Annars står jag som ett frågetecken och ber personen byta språk. Men efter dessa månader kommer jag garanterat prata tyska väldigt bra.

Eller som den internationella koordinatorn på skolan uttryckte det idag under en info stund. Våra internationella studenter går språkmässigt från ”English to Denglish to Deutch”. Rätt bra sagt, är redan till viss del på ”Denglish”, är någon snygg blanding av engelska och tyska som pratas. Bland in lite grekiska, ryska, polska mm på det och det blir en salig blandning på språk här.

En annan fundering, vilken mataffär tar kort men inte Visa? Den har jag hittat idag, i det här landet är det bäst att alltid ha kontanter på sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s