Första helgen

Så var den första helgen i Wien slut, och det var riktigt bra. Lördagen tillbringades tillsammans med ett härligt gäng erasmus studenter. Vi skulle åka skridskor, men det var för dyrt så det blev en väldigt trevligt middag på en turkisk restaurang.  Hur gott som helst, det var inte sista besöket där.

Igår blev det en sväng till slottet Schönbrunn. Ett slott som tidigare var bostad åt kejsarfamiljen i Österrike innan landet blev en republik, 1918. Idag ägs det av staten och är ett väldigt fint museum. Det har blivit ett av de mest besökta besöksmålen i Österrike, och jag förstår varför. Åker man till Wien så är Schönbrunn absolut värt ett besök. Slottet var väldigt fint invändigt, men det som verkligen är värt att se är trädgården. Den är fin så här års, kan tänka mig att det är ännu finare under sommaren när det växer blommor i hela trädgården samt att alla områden är öppna. Så det blir definitivt ett till besök dit.

Idag var det upp tidigt för att ordna ett bankkonto vid 9. Men blev väckt vid 7.15 av ett knackade på dörren, där stod 2 målare som skulle måla väggarna i mitt rum. Jaha, det var bara klä på sig då… Det hade jag fått ett papper om, men inte riktigt läst ordentligt… Men nu är det fint alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s