Skoluppgifter

Ibland har man tur med innehållet i valda kurser, en av mina kurser den här terminen går ut på att se The Iron Lady och sedan skriva en analys av filmen. Kan inte klaga på den uppgiften direkt. Gå på bio som skoluppgift, helt ok enligt mig. Hoppas bara den visas med engelskt tal annars får det bli ett besök på Piratebay för att tanka ner den. För det är en film jag vägrar se dubbad.

Började även tyska kursen på allvar igår, 2tim 15 min tyska varje vecka. Den tiden gick faktiskt rätt fort, men det var roligt i alla fall. Vi som inte pratar tyska så bra eller inte alls har fått en ”mentor” bland de erasmus studenter som pratar tyska flytande. Denna mentor sitter och jobbar med oss på lektionerna och lär oss tyska. Läraren är med och stöttar upp och ger oss veckans uppgifter. Om vi jobbar på tillräckligt bra och gör våra läxor kommer vi slippa ett prov i slutet av terminen. Bara det är skäl nog för att göra tyska läxorna denna termin.

Men åkte ju hit för att lära mig prata tyska, så nu ska det pluggas. Målet är att prata tre språk när jag lämnar Wien i juni.

Var är solen förresten? Och vem skickade hit mängder av regn? Har varit grått, trist och regnat hela dan. Kan jag få hoppas på uppehåll i morgon när jag faktiskt är ledig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s