Dag 2 med mamma!

Gårdagen började med ett besök på Schönnbrunn, kejsarfamiljens sommarslott! Här blev mamma förvånad över att det ligger så centralt som det faktiskt gör, med tunnelbanan tar det ca10 minuter från centrum att åka hit. På det här området skulle man lätt kunna gå en hel dag och enbart se nya saker, för parken är så vansinnigt stor. 

Schönnbrunn!
Apfelstudel

Här passade vi även på att äta en Österrikisk specialitet, Apfelstrudel!!! Hur gott som helst, är man Österrike är det ungefär ett lika stort måste att prova som schnitzeln är. 

Schnitzel ja, det är ju ett måste här och det hade jag lovat som födelsedags middag. Så igår var det dags! En sak som är säker, vi åt då inte på de klassika turist restaurangerna som servar schnitzel. För där kan man räkan med att du får betala ett rejält överpris för denna köttbit. Min första vecka här var hela min erasmus grupp ut och åt schnitzel på en restaurang till lunch. Dit gick vi igår, den ligger extremt centralt. På en sidgata upp från stora shoppinggatan, men det är inte ett ställe turister hittar till vilket ger dels bättre priser och att man får chansen att uppleva en äkta Österrikisk restaurang.  Eller vad som sägs om att betala 19,40 Euro för wienerschnitzlar och 4glas vin? Den billigaste middagen jag någonsin bjudit på tror jag! Och nu fattade mamma varför wienerschnitzel är så underbart gott. Schnitzeln vi äter i Sverige, släng dig i väggen!!!

Så var det söndag. Idag råkar det vara Vinena City Marathon här i stan, så det ska vi så klart kolla in. För hur ofta råkar man vara i en storstad när det är maraton? Men först blir det en tur upp till Kahlenberg och titta på en underbara utsikten över hela Wien!

Lite fler bilder från Schönnbrunn!

Annonser

2 reaktioner på ”Dag 2 med mamma!

  1. Verkar som du och mamsen har det riktigt bra :)Hur är det med foten?

  2. Den mår betydligt bättre, tabletterna jag fick på akuten har gjort underverk. Hoppas bara det håller sig så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s