Mödling

 Igår var det så dags för exercison nummer 2, denna gång till Mödling. Vad är Mödling kan man ju fråga sig då? Jo, det är en liten stad som ligger ca 15min med tåg (shnellbahn) utanför Wien. Mödling är ett av det rikaste områdena kring Wien, och stadens invånare består tydligen mest av doktorer och advokater bla. Mödling är en trevlig liten stad med anor från medeltiden, så här fanns det mycket historia. Staden är även känd för att Beethoven tillbringade 3sommrar här. Det huset kan man såklart besöka.

Denna excersion var en del av vår Landeskunde kurs, vi ska lära oss allt som är värt att veta om Österrike. Historia, kultur, natur!! Gårdagen var uppdelad på 2 delar, först var det en kultur del och sen började vi vandra ut i skogen och upp på ett berg. Det var lite lätt svettigt att klättra uppför i den värme som vi har här just nu, sommaren har nämligen kommit till Wien. Men utsikten när vi kom upp var värt det! Så underbart vackert! Att kunna se Ungern var rätt coolt.

Inte helt fel utsikt!

Som tur är kom även alla ner från detta berg med livet i behåll och samtliga ben och armar intakta.

Vi hade helt perfekt väder! Sol och 25grader varmt!

Jag får vara med om så mycket roliga och underbara saker dem här månaderna, det går inte att beskriva hur fantastiskt det faktiskt är här! Det ser ju minst sagt väldigt vacker ut på dessa bilder, men att se det med egna ögon är en helt annan sak. Och här personerna jag får uppleva allt detta med! Kommer sakna varenda en när detta äventyr är slut.

Min erasmusgrupp! 🙂

Imorgon är det även precis 2 månader innan jag kommer hem igen, lika roligt som det ska bli att träffa er allihoppa igen lika jobbigt kommer det bli att åka hem.

Det är ju den 28 april idag, denna dag för 3år sen tillbringade jag större delen av dagen på Ryhovs akut, efter att ha tagit en flygtur över en motorhuv på väg till skolan. Det är 3år sen, men det känns som det var igår.

En reaktion på ”Mödling

  1. Hej Anci!Maria Vårenius tipsade mig om att du är en fd.HLK-student och studentambassadör som bloggar om ditt liv i Österrike. Om det går bra skulle jag vilja tipsa om din blogg i nästa nummer av HLK-nytt (ges ut 28 maj). . Hör av dig till info@hlk.hj.se om du är intresserad.Vänliga hälsningar, Emelie Danielssonvik. informatör/marknadsförare Högskolan för lärande och kommunikation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s