Engelska kunskaper

Alltså engelska kunskaperna i det här landet är ju under all kritik i vissa fall. Speciellt när jag har fått höra x antal gånger att jag pratar perfekt engelska eller det roligaste. När jag och mamma blev tagna för att vara från Kanada när hon var här. Det var riktigt roligt, pratar jag så bra engelska alltså.

Vi hade en diskussion om engelska undervisning på en lektion i tisdags och det är väldigt intressant att Österrikare pratar så pass dålig engelska när barn här början med engelska redan i FÖRSKOLAN!!!! Herregud!! Att påstå att jag blev chockad första gången jag hörde det är inte att ta i. Men märks det? Nopp. Så hur det kommer sig att t.ex. vi från Skandinavien pratar bättre engelska diskuterades b.l.a.. Vi börjar ju inte med engelska förens i år 3, vid 9års ålder. Man kan ju tycka att om barnen får lära sig engelska redan från förskoleåldern borde kunna prata betydligt bättre när dem blir äldre.

Många av de Österrikiska studenter jag läser med har stora problem att prata engelska och skulle behöva mycket träning för att få ett mer flytande prat. Så förstår att de anser att jag pratar flytande. Och man kan ju tycka att ska man bli engelska lärare borde man va bättre på engelska, och kunna prata grammatiskt korrekt samt kunna stava. Det lämnar även det en del att önska insåg jag i onsdags på praktiken. Vi bytte dag på praktiken denna vecka eftersom det var helgdag igår. Det gjorde att vi fick se 2 lektioner hållna av 2 Österrikiska studenter som har praktik på samma skola. Det var minst sagt intressant! En bra och intressant inblick i hur engelska kunskaperna ser ut i det här landet, men ska man bli språk lärare ska man kunna prata och stava korrekt. För att lära eleverna det korrekta måste man själv kunna det först.

P.S. Vem skickade hit en förkylning? Träd fram så den kan gå i retur omedelbart. Ligga hemma idag istället för att gå till skolan och ha landeskunde var inte vad jag hade tänkt mig.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s