Slott och känd tavla

Har idag besökt ett av de turistattraktioner jag inte besökt tidigare här i Wien, ja det finns faktiskt sådana. Även efter sådär 4månader. Måste ju ha lite kvar till sista tiden.  Idag blev det ett besök på Belvedere slott, som ligger mitt i stan i stort sett. Vet inte varför jag inte kommit iväg dit tidigare men idag så var det äntligen dags. Och jag måste säga att det var ett minst sagt imponerande slott, det med. Även detta slott kan man såklart koppla till kejsarfamiljen och Franz Joseph och Sissi. Precis som allt annat i den här stan som har lite historia.

Åkte delvis dit för att se slottet och dem väldigt vackra trädgårdarna men även för att gå på konstutställning. Det är en mening jag aldrig trott jag sagt tidigare, för jag och konst är en inte kombination som brukar gå så bra ihop. Men var ju bara tvungen att kolla in den tavla. Die Kuss ( The kiss) av Gusatv Klimt.

Klimt är om ni inte vet det (för konstintresserade är ni väll?) en av Österrikes mest kända konstnärer. Och detta är hans mest kända verk. Denna tavla kan du hitta som motiv på precis allt du kan tänka dig, ungefär som Sissi alltså. Lite roligt att ha sett den i verkligheten nu! Men några mer konst utställningar blir det inte för min del, så långt sträckte sig det konstintresset. Någon måtta på galenskaperna får det väll ändå vara.

För övrigt är det idag 41dar kvar tills jag kommer hem igen samt 99dar kvar tills jag fyller 23.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s