Livet utanför fb

Jag tog ett beslut igår när jag stod och väntade på bussen för att åka till jobbet. Jag ska ta en paus från facebook. Så sedan klockan 10 igår har jag inte varit inne på facebook, förutom för att logga ut från mitt fb-konto på datorn. Den enda fb tjänsten jag använder mig av nu är messenger, i mobilen ifall någon skulle vilja något. Det gick ett par meddelanden den vägen idag. Det var dock inte jag som startade den konversationen.

I början av året tog jag mig en fb fri helg och det var helt underbart att inte veta vad mina vänner gjorde 24 timmar om dygnet, vad de åt till middag mm. I samband med det så skrev jag en status om folks oerhörda bekräftelse behov som verkar bli mer och mer utbrett på fb. Tyvärr så var det långt ifrån alla som fattade vad jag menade med formulering ”Det mesta som skrivs här onödigt vetande. Och när man uttrycker sig så är man snäll enligt min mamma.” Översättning=skit!

Varför talar du annars om hur duktig du varit på gymmet idag eller hur lång promenad du tog? Eller varför inte delge världen att du är nyvaken, äter frukost, är på väg till jobbet, på jobbet, på väg hem igen, tittar på tv efter middagen och sedan avslutar du hela dagen med att säga god natt. Ehhhh?! Kan någon vara så snäll att förklara varför man gör detta för mig? Vill man verkligen veta vad alla ens vänner gör 24timmar om dygnet 365dar per år?

Nej, säger jag.

Därför har jag nu tagit en paus från facebook. Jag tänker som så att vill man prata med mig, veta vad jag gör så finns jag på mejl, twitter och inte minst telefon. Men även den stänger jag av ibland. Även då får folk panik om jag inte råkar vara anträffbar under en dag. Hallå???? Vart är världen på väg?

Ingen aning om hur lång min anti-fb period kommer vara, men skönt är det i alla fall. Då gäller enbart min privata fb, är även administratör för en fb sida. Loggar jag in på fb kommande dagarna är det enbart för att uppdatera den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s