Ortopeden…

Lite småsur på ortopeden i Motala just nu. Jag tog ledigt idag för att jag hade fått dagens datum för intygsskrivning, en kallelse skulle skickas blev jag lovad när jag avbokade tiden i feb. Bra tänkte jag, men ingen kallelse dök upp. Ringde nu och frågade, du är kallad på onsdag får jag till svar. Va??? De undrade jag om jag kunde 18 mars förra gången vi pratade och det tog jag ledigt efter. Nej, jag kan inte på onsdag. Idag tog jag ledigt inte på onsdag. Räknar dem med att alla kan komma när man får kallelsen 1-2 dagar innan? Verkar så.

Enligt denna Carina som jag pratat med var den 18 mars bara eventuellt. ”Jag gav dig ju ingen tid”, nej men du undrade om jag kunde och skulle skicka en ny kallelse. Det tog jag som att jag skulle få komma idag. Något ”eventuellt” kommer inte jag ihåg från de samtalet. När jag sa att jag tog ledigt utifrån den information så hon bara ”det var ju tråkigt” och skyllde återigen på jag inte fick någon tid i det samtalet och det var bara ”eventuellt”. Jag hävde bestämt att jag trodde på den informationen jag fick och tog ledigt utifrån den, i tron om att en kallelse skulle komma. Jag har inte ett jobb där jag kan ta ledigt hur som helst och med hur kort varsel som helst. Det vill jag inte ens heller. Lite mer förutseende går det faktiskt att vara. Doktorn gör det här på sin fritid när det passar honom, okej visst. Men bestäm datum i god tid då och skicka ut kallelser någon eller 2 innan i vilket fall. Är det för mycket begärt?

Nog om det, fotuppdatering. Vårdcentralen behöver man inte prata med, det är ju tydligt. Räcker med att gå till sportaffären, dock för att följa rådet jag fick av vårdcentralen i telefon i morse. De tyckte jag kunde köpa mig ett fotledsstöd. Men när det gäller mig kan ju inget vara enkelt, så efter att ha pratat med en person som ville ha kollegans utlåtande också fick jag reda på vad jag har. Det hade något fint namn jag glömt nu, men mina fötter lutar utåt när jag går vilket gör att ledbanden blir utdragna samt att ett ben i foten petar utåt och riskerar att krossas till slut om jag inte gör något åt detta i tid. Aj då tänkte jag, inte bra. På team sportia i Motala kan man få inlägg/sulor som är gjorda efter mina fötter och behov. Detta satsade jag på direkt för att få bort dessa problem, så på måndag nästa kl 10 ska jag vara där för att ordna detta. Kommer garanterat bli skitdyrt, men det är värt anser jag. Hellre den kostnaden nu än att jag får stora problem med fötterna om 15-20 år. Under tiden kunde jag linda foten, fotledsstöd var bara en tillfällig lösning i alla fall.

Så mamma eller pappa, vem av er har samma fötter som jag och har alltså precis samma problem? För dessa fötter har jag fått av någon av er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s