Barnfritt, jag förstår de som vill ha det

Nu diskuteras barnfria kaféer på fb, igen. Det har fått mig att inse att det är dags för en ny fb paus, jag orkar helt enkelt inte med mina vänners helt enorma bekräftelsebehov där längre. Och dem bland mina vänner som har barn är ju värst, för måste verkligen ”barnvagns maffian” fram överallt? Inte enligt mig. Jag gillar barn, men ibland kanske jag vill kunna gå till ett café eller restaurang utan att behöva stå ut med både barnvagnar och barnskrik. Som igår tex, jag och pappa åkte till burger king för att äta lunch strax före 14. Det första jag hör och ser när jag kommer in är 4-5 barn som både springer hej vilt, skriker och för ett allmänt oväsen. Allt medan föräldrarna sitter vid ett bord och pratar. Jag har inget emot barn på restauranger  men se till att hålla reda på dem och lär era barn att uppföra sig. Jag fick inte springa runt och föra ett sådant liv när jag 3-4 år, var vi ute någonstans då skulle jag uppföra mig också annars var det raka vägen hem. Men dagens barn verkar ju få göra precis som de själva vill. Kan inte föräldrar idag sätta gränser? Blir det jobbigt om ditt barn skriker på det lokala fiket för att du säger ifrån så att du som förälder ger med dig för att få tyst på skriket? Jag håller helt med de som vill ha barnfria caféer. Jag gillar barn, dem är helt underbara. Hade jag inte tyckt det har jag valt helt fel jobb. Men jag får nog av trots, skrik och springande barn på jobbet 5 dar i veckan. Om jag besöker en restaurang eller café under helgen vill jag kanske slippa det. Tar gärna med era barn ut men se då till att dem kan uppföra sig och att du som förälder håller koll på vad ditt barn gör. Lyft ögonen från din svindyra mobil åtminstone några minuter och se till att ditt barn inte störa andra gäster. Jag klarar mig utan att behöva se upp för springande barn. Visa hänsyn, det borde väll alla kunna göra?

facebook-child-photos-block-baby-ecards-someecards

Det var min åsikt i ämnet. Jag vet att flera i min bekantsskapsskrets säkert inte håller med mig utan tycker att även barnfamiljer ska få bre ut sig som man vill. Det är din åsikt i så fall, men detta är min. Over and out!

Bekräftelsebehov på fb

Måste du verkligen uppdatera din status flertalet gånger per dag? För det mesta är ju ända bara skit. Men jag antar att du mår bra när 10 personer klickar ”gilla” på din senaste status om du ligger och drar i sängen innan du går upp eller hur duktig du varit som varit ute och promenerat och sedan delar din promenad runda via en app i telefon som självklart är kopplad till facebook. Jag har blivit väldigt restriktiv med vad jag klickar ”gilla” på senaste tiden, förut gillade jag allt mina närmaste vänner gjorde. Nu är det bara sådant jag verkligen tycker är intressant eller roligt. Jag har diskuterat detta i ett tidigare inlägg, och tog då ett break från facebook. Har insett att det är dags för det igen för jag är så trött på att detta ständiga behov av uppmärksamhet som verkar ha drabbat en majoritet av mina 300 någonting vänner. Hur orkar ni? Så med detta i åtanke loggar jag nu ut från fb på obestämd tid, förr gången blev det en vecka. Får se hur länge det blir denna gång.

MjAxMi1iYjAzMDNjYTgxNjQ5MzQ2_51364b8e8c0f5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s