Snart

Ledin på lp från 1972, inte helt fel kvällen innan jag ska se Showtime för 3e gången! Någon som vet vilket album som spelas då? Svaret kommer längre ner 🙂

Morgondagens konsert med Tomas blir min, ja vilken blir det i ordningen egentligen. Måste räkna här nu.
2001: Motala. Tack för idén att gå just den kvällen på festivalen mamma!
2002: Vadstena
2003: Bergs slussar
2004: Linköping konsert och kongress. Även första gången jag fick en skiva signerad av Tomas efter konserten. För ”Med vidöppna fönster” släpptes samma dag som turnén stannande i Linköping. Rekommenderar starkt den skivan om du ej hört den.
2006: Finspång. Rocktåget gjorde en återkomst, denna gång med Anderas Johnsson och Jill Johnsson.
2009: Berg slussar. Igen.
2010: Jönköping. Vägra vinter!
2011: Rondo Göteborg 22 oktober. Showtime!
2012: Sofero slott, Helsingborg 2 augusti. Vilken kväll det var! Jag var helt salig efteråt. Det kan min kära mor intyga. Cirkus, Stockholm 17 november. Showtime en andra gång.
2013: Imorgon är det så dags för konsert nr 11, och 3e showtime konserten.

Jag har inte missat en turne med Ledin sedan 2001! Det enda jag missat är Tomas spelade sitt debutalbum från början till slut på dagen 40 år senare i mars 2012 i Stockholm. Men då bodde jag i Wien, lite långt att åka. Men hade org. jag inte varit där hade jag såklart tagit mig till Stockholm den kvällen. Debuten kom alltså 14 mars 1972 och heter Restless Mind.

Men min relation till Tomas musik började faktiskt några år innan 2001, närmare bestämt 8 år tidigare. Våren 1993 skulle jag fylla 4 i augusti och Tomas släppte albumet ”Du kan lita på mig”. Jag såg reklamen för denna skiva och lyckades tjata mig till den, vilket ledde till att jag lärde mig hela titel spåret utantill. Innan jag ens var 4år! Jag hade såklart inte koll på låten handlade om, men jag fastnade för något. Och det är ju inte så konstigt så här i efterhand 🙂 Men sådan så blev det inga mer Ledin skivor, men den där skivan kom ändå fram ibland. Men så kom sommaren 2001 och jag skulle gå på Vätternfestivalen med pappa. Men vad skulle vi se? Då föreslog mamma att Tomas Ledin kanske vore vettigt, och något pappa kanske skulle kunna tänka sig att lyssna på. Inte kunde hon väll ha annat att jag sedan skulle terrorisera båda mina föräldrar med hans musik de kommande 11åren!!! Så kan det gå!

Dagen efter den konserten gick jag och köpte Tomas senaste skiva, ”Festen har börjat” och resten är så att säga historia!

Kan tilläggas att jag idag äger alla skivor som Tomas gett ut.

Att han sedan är riktigt snygg för att vara 61 gör inte saken sämre 🙂 Kommer njuta till fullo där jag sitter på rad 1 imorgon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s