#Blogg52. Första veckan på nya jobbet

Började på nytt jobb förra måndagen. Hann knappt bli arbetslös innan jag fick nytt jobb, skönt. Måste säga att jag haft en väldig tur när det gäller jobb, vilket är skönt.

Min förra tjänst gick ut den sista feb, men pga jag gick sjukskriven hade jag ingen brådska att traska iväg till AF. Det stället är lika bra att undvika lärde jag i somras när jag blev arbetslös. Den där jäkla handläggaren jag träffade vid inskrivningen hade inte en aning om vad en fritidspedagog gör. Jobbar du på dagis? var hennes fråga typ. Herregud. Som tur var fick jag jobb 2 dagar senare, så slapp närmare kontakt med dessa inkompetenta människor. Och nu vet jag att jag har jobb fram till 30dec, så slipper dem detta år i alla fall. Skönt.

Sedan jag tog examen i januari 2012 har jag jobbat på 3 olika skolor, som är helt olika.  2 av dessa ligger i Linköping men nu är jag äntligen i rätt stad, Motala. Att kunna cykla till jobbet är en sådan härlig känsla. Jag insåg inte innan hur skönt det faktiskt skulle bli. Första dagen på nya jobbet var riktigt bra, men vet ni vad det bästa var? Att sluta 16.30 och gå innanför hemma 16.40. En sådan härlig känsla. Jag sparar över 10timmar i veckan som förut bara gick förlorade. Vad tid jag kommer ha till annat framöver. Trivdes bra med att jobba i Linköping, spec på första stället, men att jobba heltid och pendla 10mil varje tog på krafterna. Det kändes som att jag aldrig var hemma. Men nu har det blivit ändring på det.

Förhoppningsvis kommer jag inte lämna Motala kommun på ett bra tag nu, har jag äntligen lyckats ta mig hit tänker jag inte släppa taget igen. Jag jobbar alltså som fritidspedagog (utbildad lärare mot fritidshem/fritidsverksamhet) på en F-6 skola på ett fritids med 2:0r och 3:or. Det mest givande och bästa jobbet jag kan tänka mig. Att jag skulle bli lärare var aldrig ett alternativ, men det blev visst så ändå. Bland det bästa med mitt jobb är det att jag kan komma till jobbet och vara ett så dåligt humör men eleverna lyckats alltid få mig glad.  Jag skulle inte tänka mig ett jobb där jag inte fick arbeta med människor i någon form. Det är en av anledningarna till att jag valde att bli fritidspedagog, det går att arbeta inom så många olika områden med människor i olika åldrar.

Gjort 1 1/2 vecka på nya jobbet och det känns väldigt bra. Visst, förra veckan var jag mest allmänt förvirrad och fattade ingenting. Precis som det ska vara. Namn på sådär 45elever att lära sig, nya kollegor och nya rutiner att få kläm på. Vem blir inte förvirrad i det? Men nu känner jag att det börjar klarna och jag börjar komma in jobb tempot igen. Då jag fortfarande är sjukskriven 50% så jobbar jag bara eftermiddagar just nu. Mjukstart på nya jobbet var inte helt fel, och knät har inte protesterat en enda gång. Så på måndag är det upp på heltid som gäller.

img_2517
Wiener Riesenrad, Prater Wien

Vad är det för skit som faller ner från himlen här i Motala förresten? Jag vill ha sol, inte snö.

 

Annonser

2 reaktioner på ”#Blogg52. Första veckan på nya jobbet

  1. Vad roligt att jobbfrågan löst sig för ganska lång tid framöver! Hoppas du kommer trivas 🙂

    • Ja, det känns mer än skönt. Efter en 1 1/2 så trivs jag väldigt bra, ser fram emot varje ny dag på jobbet nu. Hoppas den känslan stannar länge 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s