Följetongen fortsätter

När ska posten lära sig?  Nu har dem gjort fel ännu en gång. Ni som följt den här bloggen ett tag vet att jag haft stora dispyter med posten här i Motala där jag bland annat i frågasatt läskunnigheten hos personalen. Varför?  För att dem upprepade gånger lyckades bland ihop min och min pappas post då vi bodde på samma gata men i olika hus,  63 & 65. 2 personer med samma ovanliga efternamn på samma gata våt tydligen för svårt.

Men när jag flyttade i feb så tänkte jag att nu är dessa problem äntligen över. Ha.

image

Kom hem och såg detta idag. Va fan. Det är inte min far som flyttat till Vagngatan. Han bor fortfarande på sin gamla adress. Tittar ni inte på förnamnet när det håller adressändring/eftersändning eller?  För i sådana fall borde ju väldigt många som heter Andersson få fel post vid flytt.

Tror det kan vara dags för ett nytt kritiskt mejl till posten. Denna följetong tar visst aldrig slut.

Tidigare kapitel i denna följetång:

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/04/25/kan-postens-personal-lasa/
https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/07/12/posten-och-laskunnighet-del-2/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/07/15/svar-fran-posten/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/07/17/svar-fran-posten-del-2/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/08/01/ny-dust-med-posten/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/08/08/svar-fran-posten-del-2-eller-3/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/10/08/besviken-pa-posten-igen/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/10/13/nytt-mejl-till-posten/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/10/15/jag-ar-arg-pa-posten/

https://ankibagenmark.wordpress.com/2013/11/03/ett-till-svar-fran-ps/

Det har visst blivit några stycken. Var ska detta sluta? Tror inte posten blir allt för glada om det kommer ett nytt ifrågasättande mejl från mig. Så hur ska jag lägga fram det denna gång, har prövat allt från vänligt till argt. Fortsättning följer säkert.

Hade tänkt ägna veckans inlägg åt gårdagen som jag tillbringade på Astrid Lindgrens värld, men det får bli en annan dag nu när posten gör bort sig igen.

13 dagar kvar till Wien!

6 reaktioner på ”Följetongen fortsätter

  1. Vad säger din gamle far då?

    • Han är lika irriterad på detta han. Även han undrar hur det står till med läskunnigheten hos posten. Att behöva åka till andra sidan stan för att hämta sin telia räkning är inte helt optimalt vilket hände idag.

  2. Jag undrar lite över hur ofta detta händer utan att man får veta det, när det nu hänt er så ofta? Om inte din pappa hade varit just din pappa utan någon annan med samma namn, och om du hade varit en mindre tjänstvillig person, hade han kanske inte fått brevet alls och inte ens vetat om det?

    • Definitivt. Mitt i allt är det faktiskt bra att det hänt mig och pappa, ibland är det bra att det bara är vår släkt som heter samma sak. För eftersom det hänt oss så pass ofta hur ofta borde inte då folk med vänlig efternamn få fel post. För rent logiskt borde det ju finnas flera Andersson/Svensson på samma gata. Får dem också fel post eller kan brevbäraren läsa även förnamn då? Man kan ju undra som sagt.

  3. I vårt höghus vi ofta ser post-it-lappar från Bring företaget i stil med: ”Hej S Svensson Jag har ett brev till dig, men kunde inte hitta din brevlåda, kontakta …” Och ett telefonnummer. Varubud kan inte räkna ut att Sven Svenson – den enda i huset – är det sannolikt mottagaren. Medan Posten har framgångsrikt levererat ett brev från min mor adresserat till ”John and Agneta” på ”417 Göteborg”!

    • Intressant. Verkar som att både logiskt tänkande och läskunnigheten lämnar en del att önska hos brevbärare/bud av olika slag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s