Jag tillbringade VT12 i Wien

img_2429

Den här bloggen startades vinter 12 inför min vårtermin på PH Wien i Österrike. Jag bodde nämligen i den helt underbara staden Wien mellan 6feb-29juni 2012, dem bästa månaderna i mitt liv. Åkte dit som ny exad lärarstudent som inte visste vad hon hade att vänta. Kom hem sådär en halvår senare som en ny människa, jag hittade mig själv i Wien på ett sätt som inte hade varit möjligt att göra om jag inte dragit iväg.

Jag åkte som utbytesstudent och det borde alla göra, i alla fall om du pluggar. Gör du inte dra iväg i alla fall, för du kommer lära dig enormt mycket. Inte bara i skolbänken utan om livet och om dig själv. Hur hanterar du att få ryggskott och ligga i sådana smärtor att du inte kan röra dig utan att skrika helt själv i ett annat land?   Då saknade jag mamma vill jag lova…

Jag åkte själv och rekommenderar jag även andra att göra. Visst kan det vara roligt att åka med en kompis, för att inte vara själv. Men samtidigt om du är själv måste du lära känna folk och du måste träna på ett annat språk. Jag pratade bra engelska innan jag åkte, nu är den flytande. För det var det ända språk jag pratade med mina vänner, svenska var endast via skype ett par gånger i veckan.

img_2846

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s